Verkoop en leveringsvoorwaarden

O!Slim is in bezit van O Company LLC. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Leeftijd

Je moet ouder zijn dan 18 om onze producten te bestellen. Indien je nog geen 18 bent, garandeer je door het plaatsen van een bestelling, door het accepteren van deze Voorwaarden, dat je ouders of voogd toestemming hebben gegeven dat je onze producten kunt kopen.

Betalingsverwerking

Alle betalingen aan O Company LLC zullen worden behandeld via een veilige verbinding. Deze verbinding wordt geleverd door een derde partij. Nadat je je bestelling hebt geplaatst, zullen betalingen die gelijk zijn aan de Verkoopprijs, in de wacht worden geplaatst om de leveringsgarantie mogelijk te maken.

Rechten om te retourneren

Wanneer je O!Slim bestelt, heb je 14 dagen het recht om te retourneren. Dit betekent dat als je je bestelling wilt retourneren, je de optie hebt om het volledig vergoed te krijgen. Let erop dat we de kosten van het retour zenden niet vergoeden. Deze verzendkosten moet je zelf betalen.

Het is erg belangrijk dat de producten die je retour zendt in dezelfde staat zijn als toen je ze ontving, anders hebben we het recht om je retourzending te weigeren. Als je het product wilt retourneren, verzeker je ervan dat het product in dezelfde staat in als toen je het ontving - ongeopend en niet gebruikt.

Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor je geretourneerde zending totdat deze in ons magazijn is ontvangen.

Indien de bestelling is verzonden met gratis verzending, worden de werkelijke verzendkosten in rekening gebracht. Je moet altijd de verzendkosten van je bestelling betalen in het geval van een retourzending.

Indien je je bestelling wilt retourneren, neem a.u.b. contact op met onze Klantenservice om de juiste instructies te ontvangen om je bestelling te retourneren en om misverstanden te voorkomen.

Defecte producten

Als je een product hebt ontvangen dat beschadigd is tijdens verzending, neem dan contact op met onze Klantenservice met een bewijsfoto en we zullen zonder extra kosten de producten omruilen.

Wij kunnen geen geld teruggeven voor een beschadigd product. Je komt in aanmerking voor een vervangend product.

Bezorginformatie

O Company LLC streeft naar gegarandeerde bezorging in alle gevallen. Noch O Company LLC of de bezorgservice werken gedurende het weekend. Onze bezorgingsgarantie is alleen geldig op werkdagen. Ons doel is om alle bestellingen binnen drie werkdagen te verzenden. Echter, let erop dat vertragingen kunnen ontstaan bij onze verzendpartner Latvian Post. O Company LLC garandeert dat je bestelling zal worden verzonden vanuit ons magazijn binnen het aangekondigde tijdsbestek. Sommige artikelen, tijdens veel aanvragen, kunnen tijdelijk niet op voorraad zijn. Onze gegarandeerde garantie is in dat geval niet van toepassing.

Bestelbevestiging

Wanneer je een bestelling plaatst, wordt deze meteen ingepakt. In de meeste gevallen kunnen wij een bestelling niet meer wijzigen nadat deze geplaatst is.

Betaling via geavanceerde betalingsfactuur

Indien je hebt gekozen om via Voorschotfactuur te betalen, heb je de mogelijkheid om het product te houden of retour te sturen in dezelfde staat dat je hem hebt ontvangen, binnen 21 dagen. Indien je het product beschadigd retourneert, heeft O Company LLC het recht om een vergoeding te vragen.

Indien je de Voorschotfactuur betaalt, gaan we ervan uit dat je het product hebt geaccepteerd.

Let erop dat O Company LLC de eigendomsrechten behoudt van de producten totdat de Voorschotfactuur is betaald. Tot die tijd is het product eigendom van O Company LLC.

Alle verzamelrechten van deze facturen en onze producten worden uitbesteed aan een derde partij die zorgt voor het verzamelen van alle vorderingen. Als de klant de factuur niet betaalt en het product niet retourneert wordt de zaak verzonden naar een incassobureau dat het recht heeft om de klant in de krediet geschiedenis database in te voeren.

In dat geval, zal de klant aansprakelijk zijn voor de herinneringskosten en de buitenrechtelijke kosten.

Deze buitenrechtelijke kosten zullen de Fair Trading en Debt Collection Act niet overstijgen, deze is gereguleerd door EU rechten.

De bestelling wordt alleen als afgerond beschouwd als de Voorschotfactuur is betaald.

Abonnement bezorgservice

De tekst is alleen van toepassing op klanten die onze abonnementsdienst hebben aangevraagd.

Abonnement bestellingen worden verzonden via ons automatische bezorgservice (ongeveer 30 dagen na uw eerste bezorging). Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven van deze abonnementsleveringsdienst. Annuleringen moeten tien dagen voor uw eerste besteldag van de maand worden verzonden naar onze Klantenservice om te voorkomen dat de maandelijkse bestelling wordt verzonden. De abonnement bezorgdienst wordt geannuleerd zodra u een bevestigings-e-mail van onze klantenservice hebt ontvangen.

De abonnement bezorgdienst zal niet stoppen voordat het eerste pakket is ontvangen of een ontvangstbewijs van je retour bij onze klantenservice ontvangen is.

Na de eerste bestelling worden alle toekomstige bestellingen niet meer behandeld als "Online Aankoop" en kunnen daarom niet teruggestuurd worden zodra deze verzonden zijn vanuit ons magazijn.

U kunt de frequentie en het bedrag van uw bezorgservice aanpassen door contact op te nemen met onze klantenservice.

Alle abonnementsafleveringen zijn van toepassing op ons vaste betalingsschema. Dat betekent dat dezelfde sancties, rente en schuldherstel van toepassing zijn zoals gebruikelijk en in overeenstemming met onze algemene voorwaarden.

Privacybeleid

Na het doorgeven van uw persoonlijke gegevens aan O Company, is O Company verplicht deze niet door te geven aan enige andere derde anders dan die geen overeenkomst heeft met O Company voor persoonlijke gegevensverwerking of door een rechterlijke beslissing.

Je kunt te allen tijde je persoonlijke gegevens laten verwijderen uit onze database, als je alle openstaande verrekeningen heeft verrekend met O Company LLC en / of de derde partij (bijvoorbeeld Incassobureau).

Bedrijfsinformatie

O Company P.O. Box No 12 Brivibas str. 428,  Latvia, LV-1024
BTW-nummer: LV44103112274
Geregistreerd in Letland onder bedrijfsnummer: 44103112274
E-mail naar klantenservice: nl@oslim.eu